Servicii BIM si GIS
pentru proiecte de succes

oferim următoarele tipuri de servicii

Scanare 3D, fotogrammetrie, topografie inginerească, cadastru și intabulare, măsuratori pentru relevee construcții, baze date GIS

Scanare 3D

scanare 3d

fotogrammetrie

fotogrammetrie

model 3D constructii

MODELARE 3d

relevee as-built pentru fatade si per nivel

relevee as-built

reconstructie virtuala folosind scanarea 3D

RECONSTRUCTIE VIRTUALĂ

macheta constructie si printare 3D

MACHETE ȘI PRINT 3D

Serviciile de scanări 3D laser pot fi utilizate într-o varietate de domenii și pentru diverse aplicații datorită preciziei și detaliilor pe care le oferă. Iată câteva dintre utilizările comune ale acestor servicii:

 1. Arhitectură și construcții:
  • Proiectare și planificare: Scanările 3D sunt utilizate pentru a crea modele detaliate ale clădirilor existente, facilitând procesul de proiectare și renovare.
  • Monitorizarea progresului construcției: Scanările periodice permit compararea construcției actuale cu planurile inițiale pentru a asigura conformitatea și pentru a detecta eventualele abateri.
  • Gestionarea instalațiilor: Crearea de modele digitale pentru gestionarea eficientă a spațiului și a resurselor.
 2. Patrimoniu cultural și arheologie:
  • Documentarea și conservarea: Scanările 3D permit crearea de replici digitale ale artefactelor și monumentelor istorice pentru documentare, restaurare și conservare.
  • Turism virtual: Modelele 3D ale siturilor istorice pot fi utilizate pentru tururi virtuale, educație și promovare culturală.
 3. Industria filmului și divertismentului:
  • Efecte vizuale (VFX): Scanările 3D sunt folosite pentru a crea modele detaliate ale obiectelor, personajelor și decorurilor, care pot fi integrate în filme și jocuri video.
 4. Topografie și cartografie:
  • Crearea hărților 3D: Scanările laser sunt utilizate pentru a crea hărți topografice detaliate ale terenului, utile în planificarea urbană, agricultură și gestionarea resurselor naturale.

Serviciile de fotogrammetrie

Serviciile de fotogrammetrie din dronă sunt extrem de utile pentru realizarea de hărți și modele 3D ale terenurilor și infrastructurilor la scară largă. Ele sunt folosite în agricultură pentru monitorizarea culturilor, în construcții pentru supravegherea șantierelor, și în gestionarea resurselor naturale pentru evaluarea zonelor afectate de dezastre. Datorită perspectivelor aeriene și acurateței ridicate, aceste servicii oferă date detaliate și actualizate rapid, economisind timp și resurse.

FOTOGRAMMETRIA DE OBIECT

Fotogrammetria pentru obiecte, pe de altă parte, este ideală pentru captarea detaliilor fine ale obiectelor de dimensiuni mici și medii. Aceasta este utilizată în industria manufacturieră pentru inspecția calității pieselor, în arheologie pentru documentarea artefactelor, și în conservarea patrimoniului cultural pentru realizarea de replici digitale. Prin generarea de modele 3D precise și detaliate, fotogrammetria pentru obiecte facilitează analiza și replicarea exactă a formelor complexe.

Serviciile de modelare 3D realizate pe baza scanărilor 3D laser

Serviciile de modelare 3D realizate pe baza scanării 3D laser sunt extrem de utile în domeniul construcțiilor, ingineriei, industriei și arhitecturii datorită preciziei și detaliilor oferite. În construcții, acestea permit crearea de modele exacte ale clădirilor existente, facilitând renovările și extinderile prin reducerea riscurilor de eroare. În inginerie, modelele 3D ajută la proiectarea și analiza structurilor complexe, asigurând conformitatea cu standardele de siguranță și eficiență.

Industria beneficiază de aceste servicii prin posibilitatea de a realiza inspecții de calitate și control al producției, detectând rapid abaterile de la specificații. De asemenea, ingineria inversă este simplificată, permițând reproducerea exactă a pieselor existente și optimizarea proceselor de fabricație. În arhitectură, modelele 3D sunt esențiale pentru vizualizarea proiectelor și comunicarea ideilor de design către clienți și echipele de construcție.

Scanarea 3D laser oferă date detaliate și precise despre topografia terenului și structurile existente, esențiale pentru planificarea urbană și infrastructură. În plus, permite monitorizarea progresului construcțiilor în timp real, identificând problemele înainte ca acestea să devină critice. Modelele 3D facilitează și gestionarea eficientă a instalațiilor și resurselor, optimizând utilizarea spațiului și reducând costurile operaționale. În ansamblu, serviciile de modelare 3D bazate pe scanare 3D laser aduc un nivel ridicat de precizie și eficiență în multiple domenii, contribuind la inovare și optimizare.

Relevee as-built

Releveele „as-built” sau „as-is” sunt esențiale în arhitectură și patrimoniul cultural pentru documentarea precisă a stării reale a clădirilor și structurilor. Ele sunt cruciale pentru renovare și restaurare, oferind informații detaliate necesare pentru intervenții sensibile și bine informate. În plus, facilitează întreținerea și gestionarea eficientă a clădirilor, reducând riscul de erori și economisind resurse. Aceste relevee ajută la conformitatea cu reglementările și la obținerea aprobărilor necesare de la autorități. În patrimoniul cultural, ele permit crearea de replici digitale pentru turism virtual și educație, protejând astfel monumentele istorice.

Releveele „as-built” sunt deci instrumente indispensabile în arhitectură și patrimoniu cultural, oferind o bază solidă pentru conservarea, gestionarea și dezvoltarea structurilor existente.

Reconstructia virtuală a unei construcții și crearea machetelor fizice

Reconstructia virtuală a unei construcții, edificiu sau obiect începe cu scanarea 3D și fotogrammetria pentru a captura date detaliate și precise ale suprafețelor. Aceste date sunt procesate și integrate într-un software specializat pentru a crea un model digital tridimensional exact.

Modelul digital poate fi apoi optimizat și pregătit pentru imprimare 3D sau alte metode de fabricare aditivă. După imprimare, macheta fizică poate fi finisată și asamblată pentru a reflecta fidel detaliile și proporțiile originale. Această procedură permite replicarea exactă a structurilor și obiectelor, fiind utilă în arhitectură, conservarea patrimoniului cultural și designul industrial.